diumenge, 2 de setembre del 2018

ECONOMIA DEL SEGLE XX I XXI / ECONOMÍA DEL SIGLO XX I XXI


El mapa il·lustra les característiques principals de l’economia del Baix Cinca a finals del  segle XX i principis del segle XXI. Presenta, en primer lloc, estadístiques generals sobre els sectors econòmics. Així mateix, recull de forma no exhaustiva diferents empreses: algunes de les principals de la comarca i altres que són exemple de les diferents activitats presents al territori.
La importància del sector primari és clau en una comarca especialitzada en la producció fructícola i en la producció porcina. Les indústries agroalimentàries s’han desenvolupat en aquest context , gràcies també a les bones comunicacions i situació estratègica de que gaudeix la zona. Per aquest motiu altres indústries també s’han instal·lat a la comarca, entre les que destaquen Becton Dickinson i Preparados Alimenticios SA. El sector terciari, per la seva banda, ha viscut un gran desenvolupament en les darreres dècades, manifestant el desenvolupament de la economia comarcal que presenta unes moderades taxes d’atur (11,07 % a Fraga, 2017) enfront de la mitjana nacional (16,5 % a Espanya, 2017).

                                           CONSULTAR MAPA

El mapa ilustra las características principales de la economía del Bajo Cinca a finales del siglo XX y principios del siglo XXI.  Presenta, en primer lugar, estadísticas generales sobre los sectores económicos. Asimismo, recoge de forma no exhaustiva diferentes empresas: algunas de las principales de la comarca y otras que son ejemplo de las diferentes actividades presentes en el territorio.
La importancia del sector primario es clave en una zona especializada en la producción frutícola y en la producción porcina. Las industrias agroalimentarias se han desarrollado en este contexto, gracias también a las buenas comunicaciones y situación estratégica de que goza la zona. De ahí otras industrias también se han instalado en la comarca, entre las que destacan Becton Dickinson y Preparados Alimenticios SA. El sector terciario, por su parte, ha vivido un gran desarrollo en las últimas décadas, manifestando el desarrollo de la economía comarcal que presenta unas moderadas tasas de paro (11,07% en Fraga, 2017) frente a la media nacional ( 16,5% en España, 2017).