dilluns, 3 de setembre del 2018

PRESENTACIÓ / PRESENTACIÓN

El blog "Atles històric del Baix Cinca" aplega un conjunt de 27 mapes digitals interactius que il·lustren diferents moments de la història del territori de la comarca, aprofitant el potencial de les tecnologies de la informació. El projecte, mereixedor d'una beca "Amanda Llebot" de l'Institut d'Estudis del Baix Cinca, s'ha centrat en cartografiar aquells aspectes històrics dels que es podia disposar de més informació bibliogràfica i/o arqueològica a més a més d'elements patrimonials. No es té voluntat, per tant,  d'explicar de manera exhaustiva tots els episodis de la història de la comarca, sinò aprofundir en una selecció  de períodes dels que es disposa de més dades i fer un treball de cartografia digital. 

Resultat del projecte és aquest blog on es poden consultar els mapes realitzats amb Google Maps. Aquests permeten descobrir diferents aspectes del passat i present del Baix Cinca d'una manera més accesible i atractiva, tan per als interessats en la comarca com per als estudiants dels centres educatius així com per tothom que tingui interès en la història. Els mapes es poden consultar en cadascuna de les entrades del blog, clicant on apareix la paraula MAPA en majúscules. 




El blog "Atlas histórico del Bajo Cinca" reúne un conjunto de 27 mapas digitales interactivos que ilustran diferentes momentos de la historia del territorio de la comarca, aprovechando el potencial de las tecnologías de la información. El proyecto, merecedor de una beca "Amanda Llebot" del Instituto de Estudios del Bajo Cinca, se ha centrado en cartografiar aquellos aspectos históricos de los que se podía disponer de más información bibliográfica y / o arqueológica además de elementos patrimoniales. No se tiene voluntad, por tanto, de explicar de manera exhaustiva todos los episodios de la historia de la comarca, sino profundizar en una selección de periodos de los que se dispone de más datos y hacer un trabajo de cartografía digital.

Resultado del proyecto es este blog donde se pueden consultar los mapas realizados con Google Maps. Permiten descubrir diferentes aspectos del pasado y presente del Bajo Cinca de una manera más accesible y atractiva, tanto para los interesados ​​en la comarca como para los estudiantes de los centros educativos así como para todos los que tengan interés en la historia. Los mapas se pueden consultar en cada una de las entradas del blog, haciendo clic donde aparece la palabra MAPA en mayúsculas.