dilluns, 20 d’agost del 2018

ART D'ÈPOCA MODERNA / ARTE DE ÉPOCA MODERNA

Parroquial de Torrent de Cinca. Foto: Marina Barrafón.

Entre el segle XVI i finals del XVIII  es van viure diferents etapes de creixement demogràfic i econòmic al Baix Cinca, el que explica la gran quantitat d’obres artístiques d’ estil renaixentista i barroc que es conserven. Hi ha testimonis d’art d’època moderna per a tots els municipis de la comarca.  Amb el símbol d’una creu blau fosc es mostren les esglésies d’aquesta època i amb una casa vermella els diferents exemples d’arquitectura civil. Una creu groga indica on es trobaven dos creus de terme, bon exemple de l’escultura d’aquells segles.  El mapa també recull alguns edificis coneguts per fotografies i documents audiovisuals que van ser destruïts al llarg del segle XX, com per exemple l’església de Mequinensa o el Palau Agustí de Fraga.
Destaquen per la seva unitat constructiva i estilística la parroquial de Belver, del renaixement, i les esglésies de Saidí, Torrent, Osso i Vilella, ja barroques.

CONSULTAR MAPA

Entre el siglo XVI y finales del XVIII se vivieron diferentes etapas de crecimiento demográfico y económico en el Bajo Cinca, lo que explica la gran cantidad de obras artísticas de estilo renacentista y barroco conservadas. Hay testimonios de arte de época moderna para todos los municipios de la comarca. Con el símbolo de una cruz azul oscuro se muestran las iglesias de esta época y con una casa roja los diferentes ejemplos de arquitectura civil. Una cruz amarilla indica donde se encontraban dos cruceros, buen ejemplo de la escultura de aquellos siglos. El mapa también recoge algunos edificios conocidos por fotografías y documentos audiovisuales y que fueron destruidos a lo largo del siglo XX, como por ejemplo la iglesia de Mequinenza o el Palacio Agustín de Fraga.
Destacan por su unidad constructiva y estilística la parroquial de Belver, del renacimiento, y las iglesias de Zaidín, Torrente, Osso y Velilla, ya barrocas.